Van het grijpen naar dezelfde oude cornflakes tot het eten na een grote maaltijd, mensen zijn behoorlijk slordige eters. Zeker, we hebben wel wat beters te doen dan over onze maaltijden na te denken, maar onbewust hebben we de neiging steeds weer dezelfde fouten te maken. Deze worden door de voedingsindustrie "caveats" genoemd en leiden ertoe dat we ongeplande aankopen doen of na een grote maaltijd gaan eten. Diëtiste Veenendaal is een deskundige op het gebied van voeding en kan je helpen met het maken van een dieetplan. Laten we eens kijken naar enkele van deze veelgemaakte fouten die we allemaal dagelijks maken.
We reiken altijd naar dezelfde cereal
Lees de doos. Controleer de ingrediënten. Als het niet zo goed voor je is als je zou willen, koop het dan niet. We weten allemaal dat koffie slecht is, maar hoe zit het met alle andere suikerhoudende granen die steeds populairder lijken te worden? Hoe zit het met cornflakes en alle andere suikerhoudende haver die nu helemaal in is? Zoals een diëtiste zegt: "Er zijn zoveel granen om uit te kiezen, dus waarom kiezen we er maar één?" Als je gezond wilt eten, is het volgens haar essentieel om de ingrediënten te lezen en bereid te zijn de granen die niet gezond zijn niet te kopen. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat verschillende mensen verschillende voedingsbehoeften hebben. Je moet altijd proberen gezond te eten, ook als je niet met een eetstoornis worstelt.
We vergeten vloeistoffen te drinken bij onze maaltijden
Zit je daar, dorstig en denk je aan het feit dat je sinds je ontbijt niets meer hebt gedronken? Vloeistoffen drinken bij de maaltijd is om een paar redenen belangrijk. Niet alleen helpt het om je bloedsuiker te verlagen, maar het kan ook helpen om een opgeblazen gevoel te voorkomen. Als je je te buiten gaat aan voedsel dat toevallig veel koolhydraten bevat, zoals pasta, aardappelen of brood, kun je een opgeblazen gevoel krijgen. Dit kan een zeer onaangenaam gevoel zijn, dus het is belangrijk om dit tot een minimum te beperken.
We overdrijven het dessert
Je denkt waarschijnlijk dat een stukje taart of een paar koekjes geen kwaad kunnen. Helaas kan dat wel als het een groot deel van je dagelijkse calorieën uitmaakt. Helaas is het dessert geen vrijbrief voor meer calorieën. Het is rijk aan suikers, zouten en vetten, die kunnen bijdragen tot gewichtstoename als je te veel eet. Kies je dessert verstandig en consumeer het met mate. Als je het combineert met een eiwitrijke maaltijd, kun je een stukje als dessert nemen en niet de rest van je calorieën voor die dag opmaken.
Conclusie
We maken allemaal fouten, maar het is aan ons om ze te overwinnen. De sleutel is om van je fouten te leren en te proberen betere te maken. Het is belangrijk om te letten op wat je eet, hoeveel je eet en hoe vaak je eet. Als je deze dingen eenmaal onder de knie hebt, wordt het gemakkelijker om gezondere keuzes te maken.
Zolang je gezonde keuzes maakt, zul je nooit van de wagen vallen. Het belangrijkste is dat je goed oplet wat je eet, zodat je niet over de schreef gaat en ongeplande aankopen doet.